• home
 • video
 • pas verschenen

  Ewan (20) boekt in Rioja zijn vijfde seizoenszege

  Caleb Ewan (archieffoto) etaleerde weer zijn snelle benen.

  Orica-renner Caleb Ewan heeft de Ronde van Rioja (1.1) gewonnen. De Australiër bleef in de sprint zijn ploegmaat Daryl Impey en de Italiaan Andrea Palini voor.

  Orica-GreenEdge, dat de wedstrijd vorig jaar al won met Michael Matthews, nam de wedstrijd in de bekende Spaanse wijnstreek volledig in handen. Met Michael Albasini en Christian Meier had het Australische team twee renners mee in de vroege vlucht. Vier Spanjaarden maakten het zestal compleet.

  Op 40 kilometer van de finish was hun liedje uitgezongen. Alejandro Valverde wilde een nummertje opvoeren en probeerde een massasprint nog te vermijden, maar op het plaatselijk parcours in Logroño slokte het peloton de Movistar-renner op.

  In de sprint stond er geen maat op Caleb Ewan. De 20-jarige Australiër kwam onweerstaanbaar uit het wiel van ploegmaat Daryl Impey, die zelf nog tweede werd. Ewan is sterk bezig, want hij won dit seizoen al twee ritten in de Herald Sun Tour en ook in de Ronde van Langkawi kon hij twee keer zegevieren.

  Uitslag

  1. Caleb Ewan (Aus) - 166,3 km in 3u52'42"
  2. Daryl Impey (ZAf) - allen zelfde tijd
  3. Andrea Palini (Ita)
  4. Carlos Barbero (Spa)
  5. Jesus Herrada (Spa)
  6. Alejandro Valverde (Spa)