• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronde-koorts: de speeltjes van Thomas en Vanmarcke

  Geraint Thomas is een van de topfavorieten voor de Ronde.

  De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn ook voor de fietsconstructeurs belangrijke dagen. De 2 kasseiklassiekers zijn het moment bij uitstek om de nieuwste technische snufjes te introduceren. Sky pakt uit met een nieuwe bolide en ook Sep Vanmarcke krijgt een aangepaste fiets.

  Pinarello, de fietsconstructeur van Team Sky, heeft samen met autobouwer Jaguar de voorbije maanden aan een nieuwe kasseifiets gewerkt.

  De nieuwe fiets zou, zoals dat dan heet, een stuk flexibeler moeten zijn en de impact van de kasseien zou ook minder groot moeten zijn. Bradley Wiggins toont zich alvast zeer tevreden over het nieuwe model.

  "Ik heb nog nooit op die manier op de kasseien kunnen rijden", zegt de Sky-renner. "Deze fiets geeft ons veel vertrouwen en is een groot voordeel. Dit ontwerp is baanbrekend voor het wielrennen."

  Sky-kopman Geraint Thomas kon zijn nieuwe fiets donderdag al eens uittesten op de verkenning van de Ronde van Vlaanderen.

  "Agressieve look" op fiets Vanmarcke

  Ook Bianchi wil zijn uithangbord, Sep Vanmarcke, een duwtje in de rug geven. De fietsconstructeur en sponsor van TeamLottoNL-Jumbo heeft Vanmarcke een aangepast vehikel bezorgd voor de Ronde en Roubaix.

  De fiets van Vanmarcke heeft een iets agressievere look, waarbij er plaats is voor het logo van Vanmarcke en zijn motto: "Less Fatigue, More Control" ("Minder vermoeidheid, meer controle").