• home
 • video
 • pas verschenen

  Denayer: "In de EHL kunnen we onszelf overstijgen"

  Dragons viert de overwinning tegen Harvestehuder.

  Dragons heeft in de Euro Hockey League titelverdediger Harvestehuder uitgeschakeld. "Het was onze beste match van het seizoen", zegt Felix Denayer aan Sporza. Zaterdag neemt Dragons het in de kwartfinales op tegen het Nederlandse Bloemendaal.

  Dragons maakte indruk tegen Harvestehuder, dat met 6-2 weer naar Duitsland gestuurd werd. "Als je de uitslag ziet, lijkt het een makkelijke zege, maar we hebben echt een uitzonderlijk goeie wedstrijd gespeeld", vertelt Felix Denayer aan Sporza.

  "Het was onze beste match van het seizoen. We waren enorm goed voorbereid en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We zijn heel tevreden en kijken al uit naar de volgende match tegen Bloemendaal."

  "Zij spelen thuis en we kennen hen goed. Er spelen ook twee Belgen (Boon en Gougnard, red). We verloren al eens een EHL-finale op hun veld. Toen waren zij beter, maar wij zijn nu sterker geworden en zij hebben ervaring verloren. Het is een mooi moment om revanche te nemen."

  "Het is voorbarig om al over de finale te spreken. We concentreren ons eerst op de wedstrijd tegen Bloemendaal. Hopelijk kunnen we zaterdag een extra stap zetten. In de Euro Hockey League kunnen we onszelf altijd overstijgen."

  "Ik heb al contact gehad met Boon en Gougnard. Het wordt een duel tussen twee clubs met de mooiste supporterskern. Hopelijk zal dat vonken geven."