Nederland verslaat Spanje in oefenmatch vol experimenten

di 31 maart 2015 22:47
Verdediger De Vrij (links) zorgde voor de eerste goal van Oranje.
Nederland heeft zich in een oefenmatch tegen Spanje herpakt na de zwakke prestatie tegen Turkije in de EK-kwalificatiecampagne. Nederland won in Amsterdam met 2-0. Spanje was vooral in de eerste helft maar een schim van zichzelf.

Spanje kreeg in het stadion van Ajax de kans om wraak te nemen voor de 1-5-pandoering op het WK in Brazilië. Maar beide bondscoaches wilden vooral experimenteren.

Guus Hiddink wijzigde zijn team op vijf plaatsen na het gelijkspel tegen Turkije. Van de elf Spanjaarden die afgelopen weekend Oekraïne versloegen bleven alleen Isco en Pique staan. Onder meer Malaga-spits Juanmi en Atletico Madrid-middenvelder Mario Suárez  kregen hun kans.

Nederland ging het beste om met al die veranderingen. De Vrij kopte na 12 minuten een hoekschop van Sneijder voorbij De Gea. Klaasen (foto) deed de Arena in Amsterdam drie minuten later opnieuw juichen. Hij knalde de bal hard en hoog in doel.

Na een kwartier ging de storm van Oranje liggen. Spanje zorgde amper voor gevaar en zo kabbelde de match verder. Spanje speelde een betere tweede helft, maar scoren lukte niet.

Ook Oranje kreeg nog kansen maar aan de score veranderde niets meer. Invaller Iniesta, die de beslissende treffer maakte in de WK-finale in Zuid-Afrika, werd uitgefloten door het Nederlandse publiek.