• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "De pijn was niet meer te harden"

  Fabian Cancellara probeerde het nog even, maar stapte uiteindelijk toch af.

  Na een zware val op de kasseien van de Haaghoek was het voorjaar van Fabian Cancellara plots voorbij. "Ik wou eerst voortdoen, maar moest uiteindelijk toch stoppen."

  Aan zijn val op de kasseien hield Cancellara een dubbele breuk van de onderste ruggenwervels over. Hoe hij precies tegen het wegdek smakte, deed hij na de wedstrijd haarfijn uit de doeken.

  "Het ging allemaal zo snel. Iemand voor mij remde erg hard en ik kon geen kant meer uit. Ik vloog over enkele renners heen en belandde in een hoop fietsen."

  "Er lagen her en der renners op de grond. Ik viel zeer hard en voelde meteen pijn over het hele lichaam", aldus de kopman van Trek Factory Racing, die wel nog even op de fiets kroop. "Dat was niet meer dan een reflex."

  "Ik had pijn aan de onderrug, de linkerpols en de ribben. Ik voelde meteen dat het een harde val was, maar ik wou voortdoen. Uiteindelijk moest ik toch stoppen, want de pijn was niet meer te harden. De genomen scans bevestigden dat er iets mis is. Veel kan ik er niet aan doen. Ik zal de pijn moeten verbijten."

  Tweets van Fabian Cancellara en Tom Boonen: