• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker: "Misschien is het niet slecht dat we de finale verloren"

  Dendoncker en Anderlecht verloren met 2-1 van Club Brugge.

  Bij de Jonge Duivels kan Anderlecht-middenvelder Leander Dendoncker de bekerkater even doorspoelen. Maar intussen denkt Dendoncker al aan de play-offs met zijn club. "We worden zeker kampioen", klinkt het.

  "Na de beker overheerste de ontgoocheling, maar er waren ook positieve elementen", steekt Leander Dendoncker van wal in Het Laatste Nieuws. "Na zondag beseffen we bijvoorbeeld meer dan ooit dat Club Brugge te pakken is."

  "We hadden toch zeker verlengingen verdiend", vindt Dendoncker. "Wij probeerden tenminste verzorgd te voetballen, terwijl Club Brugge steeds voor de lange bal op Tom De Sutter koos. Dat is hun goed recht, zeker omdat ze op donderdag nog Europees gespeeld hadden, maar toch..."

  De beker is weg voor Anderlecht, maar voor de titel liggen er nog heel veel scenario's op tafel. "Als iedereen 100 procent fit is, heeft Anderlecht de sterkste kern. Het zal hoe dan ook goed zijn als Chancel Mbemba weer fit is. En ook Steven Defour en Dennis Praet kunnen nog progressie boeken."

  "Of Anderlecht de favoriet is voor de titel? Ja. Ik zou dom zijn als ik iets anders zou antwoorden", zegt Dendoncker. "We moeten in onszelf geloven. We worden zeker kampioen."

  "Misschien was het zelfs niet slecht dat we de bekerfinale verloren hebben, want nu zijn we tuk op revanche. Obbi Oulare plaagt ons nu een beetje, maar straks is het misschien omgekeerd."