• home
 • video
 • pas verschenen

  Strijbos kiest voor operatie en laat klassement schieten

  "Het kampioenschap is voorbij."

  Kevin Strijbos moet geopereerd worden aan een peesontsteking in zijn pols. Hij mist daardoor de Grote Prijs van Argentinië, die komend weekend op het programma staat. Wanneer hij opnieuw zal rijden, kan Strijbos nog niet zeggen. "Ik wil de zaken niet forceren want het kampioenschap is toch voorbij."

  Strijbos moet morgen al onder mes. "Ik heb een scan laten uitvoeren en daaruit bleek dat de pees te ontstoken is om door te doen", schreef de 29-jarige Suzuki-rijder op Instagram.

  "Na twee maanden, drie injecties en heel wat pijnstillers hebben we besloten een operatie te laten uitvoeren om het probleem definitief op te lossen. Het is een lastige beslissing, maar het is de beste oplossing."

  Wanneer Strijbos terugkeert in competitie is nog onduidelijk. De derde WK-manche in Argentinië mist hij al zeker. Misschien komt daar ook nog de GP van Italië op 19 april bij. "Het hangt ervan af hoe het gaat", schrijft Strijbos. "Ik wil de zaken niet forceren want het kampioenschap is toch voorbij."

  Na twee manches stond Strijbos nog zevende in het huidige WK-klassement. Hij stond al drie keer op het eindpodium van het WK MX1. In 2006 en 2007 werd hij tweede, in 2014 derde.