Ga naar de inhoud

Robben is minstens zes weken buiten strijd

 di 24 maart 2015 11:16
Jantschke haalde Robben stevig onderuit.
Volgens de Duitse krant Bild is Arjen Robben minstens zes weken out. De 31-jarige flankspeler van Bayern München liep in de verloren competitiematch tegen Borussia Mönchengladbach (0-2) een scheuring in zijn buikspieren op.

Arjen Robben (31) kwam afgelopen zondag onzacht in aanraking met Mönchengladbach-verdediger Tony Jantschke. Al na 25 minuten moest de Nederlander naar de kant. Er werd gevreesd dat Robben zou hervallen in zijn rugblessure, maar een bezoek aan de dokter bracht een buikspierblessure aan het licht.

"Robben is zeker zes weken buiten strijd", meldt Bild. Bayern München communiceert op zijn website voorlopig alleen dat de middenvelder enkele weken out is. Robben zal de komende twee interlands van het Nederlandse elftal alvast aan zich voorbij moeten laten gaan.

De sterspeler van de Bundesliga zou eveneens minstens vijf competitiewedstrijden en de halve finale in het Duitse bekertoernooi tegen Bayer Leverkusen missen. Ook de Champions League-confrontatie met Porto (op 15 en 21 april) zou te vroeg komen voor de Beierse topschutter.

Bayern-voorzitter Rummenigge: "Blessure Robben is minstens zo erg als nederlaag"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.