Ga naar de inhoud

Holthof wordt opzij geschoven: "Ik moet mijn conclusies trekken"

 wo 25 februari 2015 17:23
Vercruyssen-Willemsen wordt op het WK het duo.
Verrassing bij de Belgian Bullets: remster Annelies Holthof moet op het WK haar plaats in de Belgische bob afstaan aan Sophie Vercruyssen. Dat werd beslist na een laatste test. "Vercruyssen is momenteel fitter", legt de Belgische Bobsleefederatie uit. "Wat een domper", reageert Holthof.

Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Annelies Holthof leken op het WK donderdag en zaterdag het Belgische duo te vormen. Op de laatste Wereldbeker-manches van het seizoen in Igls en Sotsji vormde Sophie Vercruyssen wel een duo met Willemsen, maar voor Holthof leek er geen vuiltje aan de lucht.

Maar vanochtend heeft Holthof slecht nieuws gekregen. Na een laatste test is beslist dat Vercruyssen donderdag en zaterdag plaats mag nemen in de Belgische bob aan de zijde van Willemsen.

Hanna Mariën, voorzitster van de Belgische Bobsleefederatie, reageerde kort. "Holthof heeft een schitterend seizoen achter de rug. Die twee zilveren Wereldbeker-medailles waren mooie prestaties. Maar Vercruyssen is momenteel fitter. Zij vormt nu met Willemsen het sterkste team. We gaan immers voor het hoogste resultaat."

Donderdagnamiddag staan in Winterberg de eerste twee manches van het WK op het programma, zaterdag volgen er nog twee reeksen.

"Ik moet het nog verwerken en moet mijn conclusies trekken"

Annelies Holthof doet bij Sporza het verhaal. "Er was mij altijd gezegd dat ik het WK zou doen. Ik heb de laatste Wereldbeker-manches aan me laten voorbij gaan om thuis te trainen. Maar op het laatste moment werd er beslist om een "pushtest" te doen", legt Holthof uit.

"Ik haalde mijn niveau niet op die test, want ik had drie weken niet in de slee gezeten. Ik had me thuis voorbereid op nog enkele trainingsruns om me te kunnen aanpassen, maar dan moest ik me ineens bewijzen. Dat is voor een atleet verwarrend en het is niet aangenaam om op dat moment de juiste prestaties te leveren."

"Gisterenavond heb ik een mail gekregen met de boodschap, maar ik heb die pas vanochtend gelezen. Dat was toch een domper. Ik heb hier het hele seizoen voor getraind en het is jammer dat dit WK me ontnomen wordt."

"Ik zal het WK vanaf de zijlijn beleven en moet me daar bij neerleggen. Maar we hebben dit seizoen geschiedenis geschreven en ik wou dat nog eens doen. Ik moet het nog verwerken en moet dan ook mijn conclusies trekken. Voor een atleet is het niet plezant om zo voort te doen."

Verwijt Holthof stuurvrouw Willemsen iets? "Ze kiest voor de snelste en dan moet ze daar voor gaan. Ik had aan de telefoon ruzie kunnen maken, maar daar help je het team niet mee. Ik ben een teamspeler en ik zal juichen bij een medaille, maar ik had graag zelf in de slee gezeten."

De reactie van Holthof op Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.