• home
 • video
 • pas verschenen

  Wawrinka speelt niet tegen België, Federer misschien niet

  De Zwitserse nummer 2 en ATP-8 haakt af.

  Roger Federer en Stan Wawrinka hebben vandaag hun agenda voor de volgende maanden vrijgegeven. Bij allebei ontbreekt daarin de Daviscup-ontmoeting met België (6 tot 8 maart in Luik), maar alleen Wawrinka heeft officieel te kennen gegeven dat hij afhaakt.

  In het wedstrijdprogramma van Roger Federer is de eerste ronde van de Davisbeker niet opgenomen, maar hij heeft nog niet met zo veel woorden gezegd dat hij niet tegen België zal spelen.

  Eind januari sneuvelde Federer al in de derde ronde van de Australian Open. Daarna laste 's werelds nummer 2 een rustpauze in, maar sinds enkele dagen staat hij weer op het oefenveld. Op 23 februari zakt hij af naar Dubai, daarna volgen Indian Wells (12 maart), Monte Carlo (12 april), Madrid (3 mei) en Rome (10 mei) in de aanloop naar Roland Garros (24 mei).

  Wawrinka laat voor de eerste keer in zijn elfjarige carrière wel al zeker verstek gaan voor een Daviscup-duel. "Het is altijd een eer geweest om voor Zwitserland te spelen en ik was blij deel te mogen uitmaken van het fantastische team dat vorig jaar de Daviscup gewonnen heeft", zegt hij.

  "Maar nu heb ik een moeilijke beslissing moeten nemen, het gevolg van mijn drukke speelschema. Ik zal er niet bij zijn in België, maar voorlopig alleen voor die wedstrijd. Ik zal later nog bekendmaken wanneer ik terugkeer in het team."

  Tweets: