• home
 • video
 • pas verschenen

  Francesco Chicchi vindt toch nog een ploeg voor 2015

  Chicchi heeft een verleden bij de Belgische Quick Step-ploeg.

  De Italiaanse wielrenner Francesco Chicchi zet zijn carrière voort bij wielerploeg Androni Giocattoli. De 34-jarige Chicchi tekent een contract voor één seizoen. De ervaren sprinter zal er fietsen aan de zijde van onder meer Emanuele Sella, Marco Bandiera en Franco Pellizotti.

  Francesco Chicchi (34) werd in 2002 in Zolder wereldkampioen bij de beloften. Een jaar later maakte hij zijn debuut in het profpeloton bij de Italiaanse wielerploeg Fassa Bortolo.

  De Italiaan droeg in zijn carrière ook de kleuren van Liquigas, Vini Fantini en Neri Sottoli. In 2006 en tussen 2011 en 2012 fietste hij voor de Belgische Quick Step-ploeg.

  Chicchi had geen toekomst meer bij Neri Sottoli, maar nu krijgt hij dus een kans van Androni Giocattoli, een Italiaans-Venezolaans team met een procontinentale licentie.

  De Italiaanse sprinter heeft 36 zeges op zijn naam, waaronder etappes in Tirreno-Adriatico, de Tour Down Under, de Ronde van Qatar, Nokere Koerse (kleine foto) en de Handzame Classic. Op 28 februari debuteert Chicchi voor zijn nieuwe ploeg in de Omloop Het Nieuwsblad.

  Retro: Chicchi wint in 2002 in Zolder het WK bij de beloften