• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Eerste kennismaking met Moses Simon is zeer veelbelovend"

  Moses Simon scoorde al vier keer voor AA Gent.

  Moses Simon is een sensatie. De 19-jarige Nigeriaanse aanvaller is als een godsgeschenk neergestreken bij AA Gent, waar hij zich in enkele wedstrijden heeft kunnen opwerken tot publiekslieveling. Bekijk hier een compilatiefilmpje van zijn meest besproken acties.

  Peter Vandenbempt heeft Simon een paar keer live aan het werk gezien en beschrijft zijn kwaliteiten. "Simon is perfect tweevoetig en dat is zeer opmerkelijk. Voorts valt zijn Torinstinct op, hij heeft weinig nodig om te scoren", zegt Vandenbempt.

  "Hij is ook snel, beweeglijk en heeft een zeer goeie techniek, waardoor hij op hoge snelheid toch nog controle over de bal heeft."

  "Af en toe moet je als club wat geluk hebben. Gent was in Slovakije eigenlijk Haris Hajradinovic (die uiteindelijk ook in Gent beland is, red) gaan scouten, maar is Simon daar plots op het spoor gekomen."

  Eén kanttekening: tegen Anderlecht in de heenwedstrijd van de halve finales van de beker kwam Simon er niet aan te pas. Vandenbempt: "Dat is omdat Anderlecht-verdediger Michaël Heylen heel kort dekte en Simon geen ruimte liet. Als je er kort opzit en het duel opzoekt, wordt het moeilijker voor hem. Laat je te veel ruimte, dan ben je gezien."

  "Zo debuteren in een nieuwe ploeg, in een nieuwe competitie en meteen bepalend zijn: de eerste kennismaking is zeer veelbelovend. Maar laten we nog een match of tien wachten voor we er de nieuwe Boussoufa van maken."

  Goals en assists: Moses Simon maakt meteen indruk