• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tielemans: "Praet is een voorbeeld voor iedereen"

  Anderlecht viel drie keer in de prijzen gisterenavond.

  Het gala van de Gouden Schoen is een triomf geworden voor Anderlecht. Dennis Praet bezorgde de uittredende landskampioen voor de vierde keer in vijf jaar de Gouden Schoen, Youri Tielemans werd Belofte van het Jaar en Besnik Hasi werd uitgeroepen tot Coach van 2014.

  Tielemans: "Waarom volgend jaar niet zelf winnen?"

  Alleen maar blije gezichten gisteren bij alles wat met paars-wit te maken heeft. Daar had Youri Tielemans alle reden voor. Hij viel zelf in de prijzen als Belofte van het Jaar, maar had ook lof voor zijn ploegmaat. "Praet is een voorbeeld voor iedereen. Hij heeft bijzonder hard gewerkt."

  Voor de hoofdprijs kwam Tielemans tekort, maar de middenvelder, die recentelijk liet weten zijn contract bij paars-wit te zullen verlengen, klonk wel ambitieus voor de toekomst.

  "Ik voel me goed bij Anderlecht. Ik voel vertrouwen van mijn ploegmaats en de coach, waardoor ik vooruitgang kan boeken. Waarom zou ik volgend jaar de Gouden Schoen niet kunnen winnen?"

  Hasi: "Het waren stressvolle dagen"

  Praet dankte in zijn overwinningsspeech expliciet zijn coach, Besnik Hasi, voor het vertrouwen. "Ik zie het afgelopen jaar een mooie ontwikkeling bij Praet", zei een zichtbaar tevreden Hasi. "Bovendien is Dennis nog jong en kan hij nog verbeteren."

  "Het waren stressvolle dagen, want de kranten stonden er de afgelopen dagen vol van. Het was toch een ontgoocheling geweest als hij niet had gewonnen, want Dennis heeft hier heel hard voor gewerkt."

  "Het is een feestavond voor ons, want met Youri Tielemans hebben we ook nog de Belfote van het Jaar in onze gelederen."

  Van Holsbeeck: "Willen Praet graag nog een jaar houden"

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zat na de uitreiking te blinken naast Dennis Praet. "Tijdens mijn periode bij Anderlecht hebben al heel wat spelers de Gouden Schoen gewonnen, maar deze zal toch speciaal blijven voor mij."

  "Niemand had namelijk verwacht dat we zo'n avond zouden beleven. Dit is een beloning voor onze politiek en onze jeugdopleiding. Een bekroning ook voor de mensen die jaren in de schaduw aan deze talenten hebben gewerkt."

  "Daarnaast was het een stressvolle avond, want het werd een echte nek-aan-nekrace met Victor Vazquez van Club Brugge. Na de eerste ronde was ik heel verwonderd. Ik dacht dat het over was."

  "Willen hem nog een jaar in Anderlecht houden"

  Voor veel winnaars was de Gouden Schoen een voorbode voor een vertrek naar het buitenland. "We willen Dennis graag nog een jaar in België houden, want hij is heel belangrijk voor de ploeg", reageerde Van Holsbeeck. "In de play-offs speelde hij als winger en had hij een belangrijk aandeel in de titel. Dit seizoen bevestigt hij als nummer 10."