• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jonathan Blondel (30) stopt met profvoetbal

  Jonathan Blondel zwaait het voetbal uit.

  Jonathan Blondel moet zijn voetbalcarrière vroegtijdig stoppen. De 30-jarige middenvelder ziet zichzelf niet meer op topniveau geraken na aanhoudend blessureleed. Hij speelde 266 matchen voor Club Brugge. "Club wou de beslissing nog wat uitstellen, maar ik voelde dat het geen zin meer had. Het is mooi gewest", zegt Blondel.

  Jonathan Blondel werd in 12 jaar bij Club Brugge maar liefst 13 keer geopereerd. Na zijn laatste operatie, aan zijn achillespees, besefte Blondel dat hij nooit meer de oude zou kunnen worden.

  De Europa League-match tegen Wroclaw, in augustus 2013, werd zijn laatste in het blauw-zwarte shirt.

  "Omdat er niet direct beterschap in zicht was, heb ik besloten om te stoppen met profvoetbal", zegt Blondel. "Ik ben Club dankbaar voor alle medische ondersteuning van de voorbije jaren."

  "Ik heb tien fantastische jaren beleefd in Brugge. Het is met spijt in mijn hart dat ik deze beslissing neem, maar ik blijf achter met een positief gevoel."

  "Club wou de beslissing nog wat uitstellen, maar ik voelde dat het geen zin meer had. Ik beleefde prachtige momenten waar veel voetballers alleen maar van kunnen dromen."

  "10 jaar bij een topclub, een buitenlands avontuur (Tottenham) en spelen voor de nationale ploeg (4 caps): het is mooi geweest. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog iets doe in de voetbalwereld, maar eerst wil ik van mijn gezin en familie genieten."

  Steekkaart Jonathan Blondel

  Naam: Jonathan Blondel
  Geboortedatum: 03/04/1984
  Lichaam: 1,73m en 66 kg
  Positie: Middenvelder (linksbenig)

  Clubs:
  1993-2002: Excelsior Moeskroen
  2002-2004: Tottenham Hotspur (Eng)
  2004-2015: Club Brugge

  Interlands: 4

  Mannaert: "Hij was een speler die Club Brugge belichaamde"

  "Jonathan was een speler die Club Brugge belichaamde", zegt manager Vincent Mannaert. "Met zijn onvoorwaardelijke inzet ging hij altijd voorop in de strijd."

  "Hij was nooit te beroerd om zich weg te cijferen in teken van de ploeg. Maar bovenal was hij een heel goeie voetballer. Hij is een no-nonsense mens, wat een verademing is om mee te werken."

  "We zijn zeer dankbaar voor de ongelooflijke drive en verbondenheid met deze Club. Tien jaar voor dezelfde club spelen is uitzonderlijk in het hedendaagse voetbal. Hij kan ook bestempeld worden als een echte Club-speler."

  "Jonathan was een zeer joviale jongen naast het veld en een pitbull erop", zegt aanvoerder Timmy Simons. "De over-mijn-lijk-mentaliteit typeerde zijn spel."

  "Het is bijzonder jammer dat zijn loopbaan nu al moet eindigen, maar ik ben er zeker van dat Jonathan de mentale sterkte heeft om dit hoofdstuk positief af te sluiten en met een goed gevoel terug te blikken op zijn loopbaan."

  Beelden van de laatste match van Jonathan Blondel

  2009: Blondel scoort twee keer tegen Lahti