• home
 • video
 • pas verschenen

  Bullets glijden naar tweede plaats in derde Wereldbekermanche

  Elfje Willemsen en Annelies Holthof zijn door het dolle heen.

  De Belgische bobsleevrouwen, de Belgian Bullets, hebben voor het eerst het podium gehaald in de Wereldbeker. Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Annelies Holthof zetten de tweede tijd neer in Altenberg (Dui), de derde manche van het seizoen. "Een eerste Wereldbekerzege komt steeds dichterbij", lacht Willemsen.

  In de eerste manches van het seizoen (Lake Placid en Calgary) waren de Belgian Bullets twee keer zesde, in Altenberg deden ze veel beter.

  In de eerste afdaling lieten ze de derde tijd optekenen (57"72), in de tweede waren ze goed voor de tweede chrono (57"77).

  Met 1'55"49 waren ze amper elf honderdsten trager dan het Amerikaanse duo Elana Meyers Taylor/Cherelle Garrett. Zij wonnen hun derde opeenvolgende Wereldbekermanche.

  Willemsen: "Absoluut niet verwacht"

  "Dit hadden we absoluut niet verwacht. We wilden beter doen dan onze zesde plaatsen, maar een tweede plaats is wel een pak beter", lacht stuurvrouw Elfje Willemsen in gesprek met Sporza.

  "Op de Europese afdalingen zijn wij in het voordeel en kunnen we de concurrentie meer weerwerk bieden. Altenberg is een technische baan en die ligt ons."

  Dromen de Belgian Bullets nu van een eerste Wereldbekerzege? "Ik heb er hier al een milliseconde aan gedacht. Het komt alleszins heel dichtbij."

  Met haar nieuwe remster Annelies Holthof klikt het. "Annelies is nog maar 21, dat is jong voor een bobsleester. Een remster is gemiddeld 25 of 26 jaar oud. We gaan dus sowieso nog groeien. Zij zal nog krachtiger en sneller worden en ik hoop ook nog beter te worden. we hebben nog drie jaar tot de volgende Spelen."

  "Hopelijk willen er nu nieuwe sponsors met ons op de kar of in de slee springen. Dat is en blijft een moeilijk verhaal, maar wel broodnodig om professioneler te kunnen werken."

  "History!", schreeuwt de commentator na de tweede afdaling van de Bullets

  Wereldbekermanche in Altenberg (Dui)

  Uitslag tweemansbob (v)

  1. Elana Meyers Taylor en Cherrelle Garrett (VS) - in 1'55"38
   57"40 - 57"98
  2. Elfje Willemsen en Annelies Holthof - 1'55"49
   57"72 - 57"77
  3. Kaillie Humphries en Melissa Lotholz (Can) - 1'55"73
   57"76 - 57"97
  4. Cathleen Martini en Janine Tischer (Dui) - 1'55"77
   57"58 - 58"19
  5. Jamie Greubel Poser en Lauren Gibbs (VS) - 1'55"95
   58"28 - 57"67

  Wereldbekerstand na drie manches

  1. Elana Meyers Taylor (VS) - 675 punten
  2. Kaillie Humphries (Can) - 584
  3. Jamie Greubel Poser (VS) - 576
  4. Anja Schneiderheinze (Dui) - 570
  5. Elfje Willemsen - 562

  De volgende manche staat op 16 januari in Königssee (Dui) op het programma.

  Belgian Bullets in actie

  Belgische junioren elfde

  In de schaduw van de fantastische prestatie van Elfje Willemsen en Annelies Holfthof liet ook juniore An Vannieuwenhuyse een meer dan behoorlijk resultaat optekenen. Samen met remster Lies Defreyne eindigde Vannieuwenhuyse zeer verdienstelijk op de 11e plaats, op exact twee seconden van de Belgian Bullets. Op de aartsmoeilijke baan in Altenberg waren ze de snelste rookies. Hoopgevend voor het WK voor junioren dat volgende maand op dezelfde baan wordt georganiseerd.