• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins zet zijn eigen wielerploeg op touw

  Wiggins neemt na Parijs-Roubaix afscheid van Team Sky.

  Bradley Wiggins heeft een nieuwe wielerformatie in het leven geroepen. "WIGGINS" strijdt vanaf dit jaar in het continentale circuit om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Rio in 2016. "We willen goud pakken op de ploegenachtervolging", toont Wiggins zich ambitieus.

  Wiggins (34) neemt in april, na Parijs-Roubaix, afscheid van Team Sky. Nadien zal hij zich bij het nieuwe team voegen. Hoewel WIGGINS zal debuteren op de weg in de Continental Tour, ligt de belangrijkste focus wel op de piste.

  "Het idee achter het team is om volgend jaar met ambitie naar Rio te kunnen trekken", zegt Bradley Wiggins. "We hebben veel jongens met ervaring op de piste en we kunnen nu een heel jaar racen en trainen. Zo hopen we goud te pakken in de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen."

  Onder anderen Steven Burke, in 2012 al goed voor olympisch goud op de ploegenachtervolging, maakt deel uit van de nieuwe wielerformatie. Ook Mark Christian, Jon Dibben, Owain Doull, Iain Paton, Daniel Patten, Andy Tennant en Michael Thompson zullen in het shirt van WIGGINS pronken.

  WIGGINS krijgt niet toevallig de steun van Sky, maar van een band met Team Sky is geen sprake. Ook de Britse wielerfederatie schaart zich achter het project van Wiggins. De Challenge Mallorca, op 29 januari, wordt de vuurproef van de ploeg.

  Wiggins valt in juni werelduurrecord aan in Londen

  Een van de eerste kunststukjes van Bradley Wiggins in het shirt van zijn nieuwe wielerploeg wordt een aanval op het werelduurrecord. De olympische- en wereldkampioen tijdrijden wil de Oostenrijker Matthias Brändle onttronen.

  In juni zal Wiggins zijn poging wagen op de olympische wielerbaan in Londen. "Ik droom al van kindsbeen af van het werelduurrecord. Het is dan ook een geweldig record", stelt Wiggins.