• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen: "Ik wil koersen winnen. Zo veel en zo snel mogelijk"

  Een hongerige Tom Boonen: "Alleen winnen telt."

  "Ik ben klaar om te koersen en ik heb nog een kleine maand de tijd. Het kan dus wel eens een mooi jaar worden", vertelt Tom Boonen aan de vooravond van zijn 14e profseizoen. "Hopelijk blijft de miserie achterwege. Ik wist niet hoe slecht een mens daarvan kan zijn."

  Kan Tom Boonen zich nog opladen voor een 14e seizoen? "Dat is nooit een probleem geweest, nu ook niet", antwoordt de 34-jarige wielerkampioen in een gesprek met Sporza.

  "Ik ben op tijd begonnen met mijn voorbereiding op het seizoen. Ik heb een hele brede basis kunnen leggen."

  "Ik ben klaar om te koersen en ik heb nog een kleine maand de tijd. Het kan dus wel eens een mooi seizoen worden."

  "Alleen winnen telt. Het belangrijkste is dat ik uitslagen rijd. Ik wil het na de koers niet hebben over een derde, zesde of negende plaats. Neen, ik wil gewoon koersen winnen. Zo veel en zo snel mogelijk."

  "Ik heb al veel geluk gehad in mijn carrière. Hopelijk staat die dit jaar weer aan mijn zijde en blijft de miserie achterwege. Dan kan ik op volle oorlogssterkte aan de klassiekers beginnen. Ik ben zeker dat ik nog altijd de jus in huis heb om mee te dingen naar een grote zege."

  "Ik was een wrak"

  Vorig jaar kregen Tom Boonen en zijn vriendin Lore af te rekenen met een miskraam. "Ik wist niet hoe slecht een mens daarvan kan zijn", vertelt hij.

  "Na een paar dagen denk je dat je het mentaal verwerkt hebt, maar dat is echt niet zo. Fysiek geeft dat de doorslag."

  "Een vijftal dagen later ben ik als een wrak gestart in Dwars door Vlaanderen. En ik ben naar huis gegaan als een wrak."

  "Tegen Parijs-Roubaix was ik weer in normale doen, maar ik begon met een andere ingesteldheid aan die wedstrijd. Ik was erg hongerig, omdat ik nog geen resultaten had neergezet. Ik kreeg dan ook nog eens pech vroeg in de koers. En dan ben je zo hevig dat je aanvalt waar het nog niet hoeft."

  "Klamme handjes"

  Tom Boonen en Lore verwachten dit jaar een tweeling. Hoe kijkt hij uit naar het vaderschap? "Met klamme handjes", lacht Boonen. "We krijgen nu plots twee kinderen. Dat zal veel veranderen."

  Persdag Etixx-Quick-Step in Calpe (Spa)