• home
 • video
 • pas verschenen

  Diamond Games verwelkomen Flipkens en Wickmayer

  Flipkens tekent zeker present op de Diamond Games.

  Het gros van de deelnemers aan de Diamond Games in februari is vandaag bekendgemaakt. 20 spelers uit de top 60, waarbij Kirsten Flipkens, krijgen een plekje op de hoofdtabel. Voor Yanina Wickmayer, 74e op de WTA-ranking, heeft de organisatie een wildcard in petto.

  Van 9 tot 15 februari is het Antwerpse Sportpaleis weer het toneel voor topvrouwentennis. Dan staat de eerste editie van de BNP Paribas Fortis Diamond Games op het menu.

  Toernooidirectrice Kim Clijsters wist al dat de rijzende ster Eugenie Bouchard (WTA-6) naar Antwerpen zou komen. Nu heeft ze al 21 namen voor haar hoofdtabel (van 28). 

  Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer mogen niet ontbreken in Antwerpen, waar het eerste Premier Event van het Europese tennisseizoen gehouden wordt.

  Wickmayer, pas 74e is op de wereldranglijst, mag deelnemen dankzij een wildcard. Andere Belgische vrouwen hopen nog op de tweede wildcard of kunnen een plek afdwingen door de kwalificaties.

  Een opvallende naam op het lijstje is de Zwitserse Belinda Bencic. Het 17-jarige toptalent stond vorig jaar al in de kwartfinales op de US Open.

  Ouedraogo organiseert modeshow

  Toernooidirectrice Kim Clijsters wordt bijgestaan door Elodie Ouedraogo. Die moet als creative director het programma voort invullen. Zo weten we al dat er op dinsdag 10 februari een modeshow wordt gehouden.

  De kleren van Belgische ontwerpers zullen geshowd worden door een aantal tennisspeelsters en ook "Team Belgium" levert mannequins. Zo zullen onder anderen Hanna Mariën, Evi Van Acker en Hans Van Alphen meelopen.