• home
 • video
 • pas verschenen

  "Brepoels moet Waasland-Beveren én zijn eigen carrière redden"

  "Als het mislukt bij Waasland-Beveren, krijgt Brepoels dan ooit nog een kans?"

  Voetbaljournalist Stef Wijnants volgt de carrière van Guido Brepoels al jaren van nabij. "Hij heeft zeker geen onmogelijke taak bij Waasland-Beveren", zegt Wijnants aan Radio 2 Limburg. "En hij zal onze eerste klasse ook wat meer kleur geven."

  Voor Guido Brepoels lijkt zijn aanstelling bij Waasland-Beveren de uitgelezen kans om zichzelf weer in de kijker te brengen. "Hij is altijd wel een van de tien kandidaten als een Vlaamse club een coach zoekt. Maar het is wel al 3,5 jaar geleden dat hij in eerste klasse trainde."

  "Enerzijds is het een gevaarlijke stap, want hoeveel trainerswissels in het midden van het seizoen brengen soelaas? Als het mislukt, zal Brepoels dan ooit nog een kans krijgen op dit niveau?"

  "Anderzijds is het ook geen onmogelijke taak bij Waasland-Beveren. Er zijn een vijftal ploegen voor twee degradatieplaatsen."

  "Brepoels moet snel voor vertrouwen zorgen. Motivatie is zijn sterkste wapen. Bij STVV liet hij zijn spelers boven zichzelf uitstijgen. Zijn verhaal is vaak hetzelfde, maar als je wint, pik je dat."

  Maar Brepoels heeft nog meer troeven. "Hij heeft ervaring met degradatievoetbal, laat nooit af op de training en is technisch sterker onderlegd dan sommige media laten uitschijnen."

  "Brepoels is authentiek, met kennis van zaken en vuur in de ogen"

  Guido Brepoels krijgt door zijn aparte stijl wel eens de lachers op zijn hand. Maar dat heeft ook een voordeel, volgens Stef Wijnants: hij brengt meer kleur in eerste klasse.

  "Er zijn al genoeg academisch geschoolde trainers in eerste klasse. Oké, Brepoels is een volksmens, onder meer met zijn Limburgs taaltje. Maar daar lijkt me niets mis mee."

  "Brepoels is authentiek. Een man met kennis van zaken en vuur in de ogen. Daarmee moet hij niet alleen Waasland-Beveren redden, maar ook zijn eigen carrière."