• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert rijdt naar de overwinning in Bredene

  Wout van Aert gooit al de 13e keer dit seizoen zijn handen in de lucht.

  Wout van Aert (Vastgoedservice) heeft de Ereprijs Paul Herygers op zijn naam geschreven. Het 20-jarige toptalent kende in Bredene weinig problemen met Gianni Vermeersch en Tim Merlier. Voor Van Aert is het al zijn 13e zege van het seizoen (bij de elite en de beloften). "Ik heb nog twee doelen: de Bpost Bank-trofee en het Belgisch kampioenschap", stelt hij.

  Wout van Aert heeft zich met sprekend gemak tot opvolger van Zdenek Stybar gekroond op de erelijst van de Ereprijs Paul Herygers.

  In de cross in Bredene was het Sven Vanthourenhout die het vuur aan de lont stak. Onder de impuls van de ervaren crosser ontstond een kopgroep van vijf renners. Vanthourenhout fietste aan de leiding met Vastgoed-duo Van Aert/Adams en Sunweb-renners Merlier/Vermeersch.

  Vanthourenhout hield zijn inspanning niet vol en moest lossen. Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde, tijdens een korte sneeuw- en hagelbui, besloot Van Aert dat zijn moment gekomen was. Aan de finish had hij een ruime voorsprong op Vermeersch en Merlier.

  Voor Van Aert was het al de 13e keer dat hij zijn handen omhoog mocht gooien (zeven keer bij de profs en zes keer bij de beloften). Bij de elite won Van Aert dit seizoen onder meer ook in Oudenaarde, Koksijde en Essen.

  Van Aert: "Nu focussen op Bpost Bank trofee en BK"

  Wout van Aert was duidelijk de sterkste in Bredene, maar een eenvoudige zege wou hij het niet noemen. "Winnen is nooit gemakkelijk. Het was een moeilijk parcours met veel modder. Het duurde toch tot de finale voor ik het verschil kon maken."

  "Als ik in het begin vol was doorgegaan, had ik moeilijker een gat kunnen slaan. Ik moest afwachtend beginnen, maar ik wou wel alles op alles zetten in het slot. Zo kon ik Merlier en Vermeersch uiteindelijk wel lossen."

  "Nu heb ik nog twee grote doelen dit seizoen. Ik wil vol voor de eindzege in de Bpost Bank trofee gaan. Ook het Belgische kampioenschap in Erpe-Mere moet me wel liggen. Alles mag daar, maar niets moet."

  • Gianni Vermeersch: "Ik ben heel tevreden met de tweede stek. Als je ziet wie hier wint, is dat zeker geen schande. Van Aert was heel sterk. Zoals hij momenteel rijdt, is er weinig tegen hem te beginnen. Toen hij versnelde hadden wij geen antwoord. Ik wist dan al dat een tweede plaats het hoogst haalbare was."
  • Tim Merlier: "Ik denk dat ik zeker aan de verwachtingen voldaan heb. In het begin van de cross had ik een heel goed gevoel. Daarna zakte ik wat terug. Ik kreeg plots af te rekenen met koude voeten en daardoor ging het wat stroever. Ik verloor voeling met Vermeersch en moest me nog reppen om Joeri Adams achter mij te houden."

  Uitslag Ereprijs Paul Herygers in Bredene

  1. Wout van Aert in - 57'40"
  2. Gianni Vermeersch - op 32"
  3. Tim Merlier - 35"
  4. Joeri Adams
  5. Jan Denuwelaere - 57"
  6. Sven Vanthourenhout - 1'05"
  7. Bart Wellens - 1'34"
  8. Jonathan Page (VS) - 1'44"
  9. Vinnie Braet - 1'55"
  10. David Menut (Fra) - 2'06"
  11. Thomas Joseph - 2'14"
  12. Berne Vankeirsbilck - 2'20"
  13. Ben Berden
  14. Nicolas Bazin (Fra) - 2'47"
  15. Kenneth Van Compernolle 2'55"
  16. Tom Van Den Bosch - 3'07"
  17. Pieter Vanspeybrouck - 3'14"
  18. Stijn Huys - 3'30"
  19. Hendrik Sweeck 3'39"
  20. Jelle Wallays * - 3'47"

  Wout van Aert was de enige uit de top 10 van de wereldranglijst die aan de start stond. Rob Peeters, de nummer twee van vorig jaar en ploegmaat van Van Aert, was ziek en wou in de weersomstandigheden geen risico nemen.

  * Jelle Wallays is de winnaar van Parijs-Tours.