• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld scoort en wint, Lukaku, Mirallas en Benteke onderuit

  Alderweireld (archief) maakt een van de drie goals tegen Crystal Palace.

  Naast de successen van Hazard, Courtois en Mignolet hebben ook Alderweireld, Vertonghen en Chadli gewonnen op Boxing Day. Lukaku, Mirallas, Benteke en Pocognoli beten in het zand.

  Southampton heeft zich weer in de top vier genesteld. De verrassing van het seizoensbegin zette vorige week tegen Everton een slechte reeks stop en pakte weer de drie punten bij Crystal Palace: 1-3.

  Voor het team van Ronald Koeman scoorden Mane, Bertrand en Alderweireld (foto) met zijn hoofd. Dann scoorde laat de eerredder bij de voorlaatste.

  Nog Belgische winnaars waren Jan Vertonghen en Nacer Chadli: 1-2 met Tottenham bij de nummer laatst Leicester, waar De Laet op de bank bleef. Na het uur en bij 1-1 moest Chadli plaats ruimen voor Soldado, waarna Eriksen voor de zege zorgde.

  Pocognoli kon met West Bromwich geen vuist maken tegen Manchester City, zonder de geblesseerde Kompany. Na ruim een half uur stond er al 0-3 op het bord via Fernando, Touré en Silva. Brown maakte nog laat de 1-3. Pocognoli speelde 66 minuten.

  Everton blijft net als West Brom in de rechterkolom hangen: met Lukaku en Mirallas in de basis kon het niet op tegen Stoke. Bojan gunde de bezoekers de zege vanaf de stip: 0-1. Stoke wipte over Everton in de stand.

  In het begin lag de match lang stil nadat Lukaku en Shawcross met elkaars hoofden tegen elkaar gebotst waren. De twee konden echter toch voort.

  Benteke tot slot beet met Aston Villa zijn tanden stuk op Swansea. Een vroege goal van Sigurdsson volstond: 1-0. In de slotseconden pakte Sunderland-doelman Fabianski met een geweldige save uit op een kopbal van Benteke.

  Alderweireld is blij: