• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer: "Spring bij titel in de Brugse reien"

  Na een moeilijk seizoensbegin is Ruud Vormer uitgegroeid tot een belangrijke schakel op het middenveld van Club Brugge. De Nederlander maakt graag zijn truitje nat en pikt geregeld een goaltje mee. Extra Time voelde de Club-middenvelder aan de tand.

  Ruud Vormer mocht zondag na de 4-1-zege tegen Racing Genk het Brugse kerstfeestje in gang steken. "Zoveel toeschouwers in het stadion: dat doet me toch iets", vertelde de Nederlander in Extra Time.

  "Het stadion zat helemaal vol en ik stond voor de spionkop. Het is top om dat te doen. Je ziet en voelt ook dat het leeft in Brugge. We zijn er allemaal voor één doel en dat is het hoogst haalbare."

  "Of Club kampioen wordt? Ja. Dat zou ook fantastisch zijn. En dan spring ik zeker in de Brugse reien. Het maakt niet uit wat er allemaal in dat water zit. Maar als we kampioen spelen, zullen nog wel meer spelers dat doen."

  Vormer voelt zich goed in zijn vel en presteert beter dan bij Feyenoord, zijn vorige club. "Het is genieten om voor Club te spelen, zeker nu het zo goed gaat. Club heeft ongeveer dezelfde mentaliteit als Feyenoord, maar mijn rol is hier anders."

  "In Nederland moest ik meer controleren. Nu wil de trainer dat ik naar voren ga en dat vind ik heerlijk. Dat ligt me ook. En het heeft zoveel met vertrouwen te maken. Je staat iedere week op het veld, je wint en dan gaat het goed. Of ik ooit weer naar Nederland wil? Laat me maar gewoon voetballen. Ik ben hier hartstikke tevreden."

  Degryse: "Ruud probeert altijd simpel te spelen"

  Ook analist Marc Degryse is onder de indruk van de progressie bij Vormer de voorbije weken. "Hij zoekt altijd de diepte. Als niemand gelooft dat er nog iets te rapen valt, verschijnt hij toch in de zestien."

  "Hij heeft een enorm loopvermogen. Hij ziet het en probeert simpel te spelen. Ruud is ook altijd beschikbaar en is bereid om voor de ploeg te werken. Daardoor is hij de voorbije weken gegroeid."