• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kreuziger zet biologisch paspoort online: "Testte nooit positief"

  Kreuziger heeft een site gemaakt om zijn onschuld aan te tonen.

  Omdat hij alle dopingbeschuldigingen beu is, heeft Roman Kreuziger een website gelanceerd om zijn onschuld te bewijzen. "Ik speel de hoofdrol in een absurd toneelstuk", schrijft de Tsjech. "En nu wil ik eindelijk op een faire manier behandeld worden."

  "Mijn naam is Roman Kreuziger. Ik ben een professioneel wielrenner en testte nog nooit positief", zo verwelkomt Roman Kreuziger de bezoekers van zijn gloednieuwe website. "Toch leef ik al anderhalf jaar in onzekerheid over de toekomst van mijn wielercarrière."

  De huidige ploegmakker van Alberto Contador liet in 2011 en 2012 verdachte bloedwaarden optekenen, waardoor de UCI hem schorste. Maar eind september sprak het Tsjechisch Olympisch Comité Kreuziger vrij.

  Tot groot ongenoegen van de UCI en het Wereldantidopingagentschap WADA, die een schorsing van twee tot vier jaar eisten bij het TAS.

  Daarnaast willen beide organen ook dat alle resultaten van Kreuziger sinds 2011 geschrapt worden.

  De winnaar van de Amstel Gold Race 2013 is de hele affaire kotsbeu en wil nu alle dopinginsinuaties de kop indrukken door zijn biologisch paspoort en andere documenten over de dopingzaak wereldkundig te maken.