• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Flipkens klopt Serena Williams in dubbelwedstrijd

  High five met dubbelpartner Andy Murray.

  Kirsten Flipkens heeft het voorbije weekend een lucratief demonstratietoernooi getennist in de Filipijnen. Met de Manila Mavericks klopte ze de Singapore Slammers van Serena Williams. "Een memorabele avond", tweet Flipkens.

  Het tennisseizoen is afgelopen, maar voor een extra zakcentje willen de wereldtoppers (ze zouden een miljoen dollar krijgen) nog wel een balletje slaan tijdens hun vakantie.

  Voor de "International Premier Tennis League" vormde Flipkens een team met onder anderen Andy Murray en Maria Sjarapova. De Manila Mavericks klopten de Singapore Slammers met 27-19.

  Flipkens dubbelde eerst met Murray. Het duo klopte Serena Williams en Lleyton Hewitt met 6-1.

  In haar enkelwedstrijd tegen Williams moest Flipkens logischerwijze het onderspit delven. Een arena met 12.000 tennisliefhebbers in Manila zag de nummer 1 van de wereld winnen met 6-3.

  Flipkens: "Te gek!"

  "Een van de meest memorabele avonden in mijn carrière", tweet Kirsten Flipkens. "De eerste dubbelwedstrijd met Andy Murray sinds 2006 was fantastisch. En de wedstrijd tegen de nummer 1 van de wereld was te gek! Het thuispubliek was fantastisch. Wat een sfeer! Ik heb met volle teugen genoten."

  En er komt nog meer aan. Vanaf morgen zijn Flipkens en co in Singapore aan de slag, daarna volgen nog New Delhi (6-8 december) en Dubai (11-13 december).

  Kirsten Flipkens in wonderland