• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Alles overboord gooien na Wales? Dat vind ik een brug te ver"

  Paul Allaerts in gesprek met Peter Vandenbempt

  Paul Allaerts behoudt alle vertrouwen in bondscoach Marc Wilmots. "Kritiek moet in de juiste proporties gegeven worden", vindt de technisch directeur van de voetbalbond, die niet vreest voor een snel vertrek van Wilmots. "Ik weet dat Marc hier een contract heeft tot in 2018, maar in voetbal is niets zeker."

  Paul Allaerts over... (deel 2)

  ...de Rode Duivels na het WK: "Niet alles in twijfel trekken"

  "Alles rond de nationale ploeg wordt uitvergroot, dat is een feit. Sinds Marc Wilmots het roer heeft overgenomen, hebben we ons geplaatst voor het WK", stelt Paul Allaerts.

  "Nu moeten we naar het EK. Uit drie wedstrijden hebben we vijf punten gepuurd. Enkel van de match tegen Wales hadden we misschien meer verwacht, maar daarom moeten we niet alles in twijfel trekken. Dat is niet aan de orde."

  "We hebben drie wedstrijden achter de rug. Er staan nog zeven op het programma om ons doel te halen: het Europees kampioenschap in Frankrijk."

  ...over kritiek aan het adres van Marc Wilmots: "Te kritisch"

  "De bondscoach wordt soms te kritisch aangepakt. Hij heeft onze groep toch naar Brazilië geleid, met een schitterende 25 op 30", antwoordt Paul Allaerts.

  "Nu het wat minder gaat, is het opeens allemaal slecht. Kritiek moet in de juiste proporties gegeven worden."

  "De tweede helft tegen Wales was misschien minder, maar om dan alles overboord te gooien? Dat vind ik een brug te ver."

  ...het geflirt van Wilmots: "Zo niet ervaren"

  "Ik weet dat Marc hier een contract heeft tot in 2018, maar in voetbal is niets zeker", weet ook Paul Allaerts.

  Zijn naam werd al in verband gebracht met Schalke 04. "Ik heb het niet zo ervaren als geflirt. Maar als er morgen een club met een mooi aanbod passeert... Er zijn geen zekerheden in het voetbal."

  Volgt Eric Gerets (foto) Marc Wilmots op? De oud-verdediger is al jarenlang de natte droom van de Belgische voetballiefhebbers. "Ik heb dat artikel ook gelezen. Goed om te weten (lacht)."