• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verheyen: "Op deze manier wint City niet van Roma"

  Voor Gert Verheyen was het een eerste bezoek aan het stadion van City.

  Gert Verheyen was gisteren een bevoorrechte getuige van de comeback van Manchester City tegen Bayern München. Verheyen zat als commentator in het stadion van City, maar was niet overtuigd door wat hij zag. "Het stadion zat wel vol, maar er was geen sfeer."

  City speelde tegen Bayern met het mes op de keel. Bij puntenverlies dreigde een vroege Europese uitschakeling. Sergio Agüero kon dat scenario vermijden. Hij zorgde met twee late goals voor een onverwachte terugkeer.

  "Ik had die comeback niet verwacht. Niemand in het stadion eigenlijk", vertelt Verheyen aan Sporza. "Alle fans hadden zich al neergelegd bij een nederlaag. Maar het is typisch aan voetbal dat het dan toch nog kan keren, zeker?"

  "De terugkeer werd wel ingeleid door twee individuele fouten in de laatste vijf minuten. Eerst van Alonso en dan van Boateng. Want eigenlijk was Bayern zelfs met een man minder gewoon de betere ploeg. Behalve tien minuten na de rode kaart voor Benatia kon City Bayern nooit onder druk zetten."

  "Alleen Agüero op hoog niveau"

  Door de overwinning van City ligt alles nog open voor de tweede plaats in groep E. Roma, CSKA Moskou en City hebben elk vijf punten. Binnen twee weken trekt City op de laatste speeldag naar Roma.

  "Een overwinning geeft altijd vertrouwen en zeker tegen Bayern. Maar de manier waarop City voetbalt, moet echt beter. Op deze manier winnen ze niet tegen Roma. Met het spelersmateriaal dat ze hebben, kunnen ze zeker beter."

  "Alleen Agüero speelde gisteren op hoog niveau. Hij had drie mogelijkheden en scoorde drie keer. Ze hebben hem echt nodig. "

  "Vincent Kompany is ook overeind gebleven tegen Lewandowski, toch niet de makkelijkste spits om tegen te spelen. Aan Mangala had hij wel geen collega die met veel vertrouwen stond te voetballen. Het uitvoetballen van City was echt pover, maar verdedigend bleven ze overeind."

  "De sfeer had toch iets artificieels"

  Verheyen was nooit eerder in het Etihad-stadion van City. Behalve het spel konden ook de supporters hem niet helemaal bekoren.  "Het stadion zat wel vol, maar er was toch geen sfeer. De supporters zijn nooit echt achter hun ploeg gaan staan."

  "De sfeer had toch iets artificieels. Het is moeilijk om onder woorden te brengen waarom."