• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Prandelli: "Anderlecht is een team dat me kan bekoren"

  Prandelli: "Ik verwacht een heel moeilijke wedstrijd"

  Galatasaray staat laatste in groep D met één schamel puntje en moet een resultaat halen tegen Anderlecht om het Europese blazoen op te blinken. "We hebben genoeg kwaliteit in onze ploeg, nu is het aan de spelers om dat te tonen", stelt coach Cesare Prandelli.

  Galatasaray wil in Anderlecht de volle buit pakken, maar Prandelli verwacht zich aan een pittig duel. "Ik denk dat het een heel moeilijke wedstrijd wordt voor ons. Maar we moeten agressief voor de dag komen, want we moeten winnen."

  "Anderlecht heeft zijn ploeg zo gebouwd dat het de volgende jaren perspectief heeft. Het is een erg jonge ploeg die kan voetballen."

  "Ze kunnen heel snel spelen en hebben een goede balcirculatie. Het is een complete ploeg, een team dat me kan bekoren."

  Galatasaray leed afgelopen weekend een pijnlijke thuisnederlaag tegen rivaal Trabzonspor. De kritiek in de Turkse pers op de coach neemt toe, maar daar trekt Prandelli zich weinig van aan. "Kritiek hoort gewoon bij het vak. We hebben genoeg kwaliteit en talent in onze ploeg. Nu is het aan de spelers om dat te tonen."

  Yilmaz: "Anderlecht heeft jonge en dynamische ploeg"

  Prandelli rekent op spits Burak Yilmaz om het verschil te maken tegen Anderlecht. In de heenmatch zorgde hij al voor de late gelijkmaker. "Ik scoor graag en veel, maar het klopt dat het de laatste tijd wat minder loopt", zegt de Turk.

  "Ik weet ook niet precies wat de oorzaak is, de sfeer in de groep is nochtans goed. We proberen zo snel mogelijk uit dit dal te kruipen. We moeten winnen tegen Anderlecht. Zeker niet gemakkelijk, want ze hebben een jonge en dynamische ploeg."