• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Alonso komt er niet, maar plan wordt niet opgeborgen

  Peter Sagan (r) werd genoemd bij het team van Fernando Alonso (l).

  F1-rijder Fernando Alonso blijft zijn wielerplannen maar op de lange baan schuiven. "Er zijn weer heel wat dingen in de weg gekomen", blijft de Spanjaard op de vlakte over het falen van zijn project.

  De interesse van Fernando Alonso in het wielrennen is niet nieuw. Zo werd de Formule 1-rijder genoemd als potentiële overnemer van de Euskaltel-ploeg.

  Maar dit jaar werden de plannen plots concreter toen Paolo Bettini aan boord werd getrokken als manager. De Italiaanse ex-toprenner zou een kern moeten samenstellen. Maar plots werd het weer stil rond het team van Alonso.

  "Ik heb nog altijd de intentie om een wielerploeg uit de grond te stampen", zegt Alonso op een sponsorbijeenkomst. "Ik denk dat het goed te combineren is met mijn job als F1-rijder."

  "Maar door een samenloop van omstandigheden is het er nog niet van gekomen", zegt Alonso. De samenwerking met investeringsgroep NOVO bleek immers van korte duur. "Ze hebben een andere visie en willen iets anders doen in het wielrennen", preciseert de Spanjaard.