• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als we verliezen, mogen we de kwalificatie vergeten"

  Michel Preud'homme beseft het belang van de match.

  Club Brugge speelt donderdagavond in Kopenhagen zijn vierde groepswedstrijd in de Europa League. Bij Club beseffen ze dat ze voor een cruciaal duel staan. "We willen een resultaat behalen in Kopenhagen", zegt Tom De Sutter.

  Twee weken geleden kon Club Brugge tegen Kopenhagen pas in de slotfase een punt uit het vuur slepen. "Maar we kregen toen zeker in de tweede helft voldoende kansen om de wedstrijd te winnen. We hadden efficiënter moeten zijn", vindt coach Michel Preud'homme.

  "Kopenhagen  heeft een goeie organisatie en geeft weinig ruimte weg. Ze vormen zowel offensief als defensie een stevig blok. De basis van dit team is heel goed. En ze beschikken ook over twee sterke spitsen."

  Preud'homme beseft dat Club voor een cruciale wedstrijd staat. "Als we verliezen, mogen we de kwalificatie vergeten. Of dan wordt het toch heel moeilijk. Bij een gelijkspel worden we afhankelijk van Torino en Kopenhagen. Maar als we winnen, komen we in een gunstige positie terecht."

  Ook aanvaller Tom De Sutter beseft het belang van de match. "De Europa League is een korte competitie. Je moet dus vlug resultaten behalen en dat zullen we in Kopenhagen proberen te doen", zegt De Sutter.

  "We moeten op verschillende situaties voorbereid zijn. Ook als we op achterstand komen, moeten we geduldig blijven en ons eigen spel blijven spelen. In het verleden is al gebleken dat de uitkomst dan vaak positief is."