• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk gaat in beroep bij BAS over bekerduel met Club

  Kortrijk vindt dat het bondsreglement aan zijn kant staat.

  KV Kortrijk gaat in beroep tegen de beslissing van de bond om de bekermatch Club-Kortrijk in Brugge te laten afwerken. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) moet nu oordelen. De bond begrijpt de stap van Kortrijk niet: "We vinden de hele discussie trouwens spijtig. We hadden gehoopt de clubs te kunnen verzoenen, maar dat is dus niet gelukt."

  Bij de loting voor de 1/8e finales kwam Club-Kortrijk uit de bus voor 3 december. Cercle-Koksijde was net ervoor geloot, zodat volgens het reglement Club zijn thuisvoordeel kwijt is. Omdat Cercle echter uitweek naar dinsdag 2 december, kon - volgens Club - op 3 december wel thuis gespeeld worden. Kortrijk vocht die beslissing aan.

  Gisteren verklaarde het departement Reglement van het Uitvoerend Comité van de bond zich onbevoegd, waarna de bond niks veranderde aan de kalender.

  Kortrijk laat het daar niet bij: "In overleg met onze raadsman heeft Kortrijk beslist om in beroep te gaan."

  Bond: "Geen rechtsgrond voor Kortrijk"

  De bond begrijpt deze nieuwe wending van Kortrijk niet. "In de uitspraak van gisteren staat duidelijk vermeld dat er geen beroep mogelijk is", zegt Bart De Leener, de Regulations manager van de KBVB.

  "Volgens ons is er dan ook niet echt een rechtsgrond om naar het BAS te stappen, omdat die mogelijkheid niet voorzien is."

  "Het enige wat Kortrijk zou kunnen doen, als het dan toch de beslissing wil aanvechten, is een kort geding aanspannen met een burgerrechtelijke procedure."

  "Wij vinden de hele discussie trouwens een spijtige zaak en hadden gehoopt om beide clubs te verzoenen met een wederzijdse oplossing. Maar dat is niet gelukt."

  RETRO: Vorig jaar wipte Kortrijk Club in 1/8e finale in Kortrijk