• home
 • video
 • pas verschenen

  Spektakel op de Koppenberg in beeld

  Herkent u moddermonsters Nys en Boom in 2008?

  De zon is een opvallende aanwezige op en rond de Koppenberg, maar ook de modder is vandaag van de partij. En die eist vaak een smerige en blubberige hoofdrol op.

  Wij snuisterden in ons archief en "stoften" de spectaculairste modderedities van de Koppenbergcross netjes af. Van de eenzame modderexpeditie van Mario De Clercq tot het modderbadje van Nys, Albert en Boom in 2008.

  Hou uw laarzen in de aanslag en geniet van een memorabel stukje veldritgeschiedenis op de mythische Koppenberg.

  2000: De Clercq is de sterkste modderduivel

  Door de smerige smurrie moeten de crossers lopen van de voet tot de top van de Koppenberg. De Clercq voelt zich in het modderparadijs helemaal in zijn sas en wint voor de tweede keer in Melden. Vervecken en Groenendaal mogen hem vergezellen op het podium.

  2006: "Modder en valpartijen is pure cross"

  In 2006 krijgen Nys en co een bijzonder glibberig parcours geserveerd. Door een slechte bandenkeuze lijkt de "Kannibaal van Baal" zichzelf de das om te doen, maar na een sterke race mag Nys toch voor de vierde keer een feestje bouwen. "Modder en valpartijen is pure cross", reageert Nys na afloop.

  2008: Nys, Albert en Boom nemen samen modderbadje

  De editie van 2008 is misschien wel de spectaculairste van allemaal. In een festival van glijpartijen komt het tot een titanenstrijd tussen Albert, Boom en Nys. Op een vettige strook modder gaan ze alle drie broederlijk tegen de grond. Ook in de slotfase neemt Nys een modderbadje, eerste achtervolger Boom doet dat kunstje over in klak dezelfde bocht en ziet Nys naar de zege baggeren.

  2010: Nys domineert in de modder

  Op een parcours versierd met modder kiest Nys al in de eerste ronde het ruime sop. De koning van de Koppenberg maakt er een onemanshow van en verovert voor de achtste keer het kroontje op de mythische helling. Albert en Pauwels bijten in de modder en vervolledigen het podium.