• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg troeft Hamilton af in kwalificaties in de VS

  Nico Rosberg is zijn ploegmaat Lewis Hamilton te snel af.

  Nico Rosberg start zondag vanaf de pole in de GP F1 van de VS. De Duitser was op het circuit van Austin sneller dan zijn Mercedes-ploegmaat en WK-leider Lewis Hamilton. "Nico was vandaag sneller", zei Hamilton, die problemen had met zijn remmen.

  Rosberg was een klasse te sterk op het circuit van Austin. De Duitser snelde naar zijn negende poleposition van het seizoen, Hamilton strandde op 0"376 van zijn grote rivaal én ploegmaat.

  "De poleposition is fantastisch, maar je verdient enkel punten in de race", zei Rosberg. "Morgen moet ik vooral mijn eerste plaats verzilveren bij de start." Rosberg kon dit seizoen amper 2 van zijn 8 polepositions omzetten in een zege.

  Hamilton verbeet zijn ontgoocheling. "Ik had problemen met mijn remmen, die elke keer blokkeerden. Ook al verloor ik daarmee veel tijd, Nico was vandaag sneller."

  Rosberg staat met zijn rug tegen de muur in de strijd om de wereldtitel. De Duitser volgt op 17 punten van zijn ploegmaat Hamilton.

  De teams Marussia en Caterham hebben hun kat gestuurd naar de Verenigde Staten. De twee renstallen hebben financiële problemen en vinden de trip naar de VS te duur.