• home
 • video
 • pas verschenen

  Matthys: "Dury moet niet klagen, want zelf verantwoordelijk"

  Matthys: "Dury heeft mijn vertrek heel persoonlijk opgenomen."

  De confrontatie tussen KV Mechelen en Zulte Waregem betekent voor Tim Matthys ook een weerzien met ex-coach Francky Dury. Zulte Waregem beleeft moeilijke tijden, maar Matthys heeft weinig medelijden met Dury. "Hij heeft zelf de kern mogen samenstellen."

  Tim Matthys beleefde tussen 2005 en 2009 mooie tijden met Zulte Waregem, maar na zijn vertrek naar Panathinaikos vertroebelde de relatie met Francky Dury (foto).

  “Ik heb altijd de indruk gehad dat Francky mijn vertrek heel persoonlijk heeft opgenomen", zegt Matthys in Het Nieuwsblad. "Ik had nood aan een nieuwe uitdaging, maar in de ogen van Dury was het eerder een keuze om niet meer verder te werken met hem als coach".

  In een interview met Sport/voetbalmagazine liet Dury blijken dat hij geen spijt had van het vertrek van Matthys. Hij was volgens de trainer 'ten prooi gevallen aan de buitenwereld'.

  "Voor mij waren dat slagen onder de gordel. Ik vraag me nog altijd af wat ik heb misdaan om nu op die manier over mij te praten", reageert Matthys. "Het zal voor hem minder leuk zijn om vast te stellen dat ik er op mijn dertigste nog altijd sta."

  Matthys: "Zulte Waregem maakt kennis met de keerzijde van de medaille"

  Dat Zulte Waregem nu op de laatste plaats verzeild is geraakt, vindt Matthys dan ook vooral erg voor de supporters, maar niet voor de trainer.

  "Ik hoor de supporters vaak klagen dat ze geen voeling meer hebben met de huidige kern. Tegenwoordig zitten er vooral buitenlanders die de club niet goed kennen en Essevee als een springplank zien."

  "De laatste jaren is het een bewuste keuze van de club om op die manier te werken. Het heeft hen al mooie successen opgeleverd, maar nu krijgen ze te maken met de keerzijde van de medaille."

  "Maar ik vind dat Dury nu niet moet klagen. Hij was zelf verantwoordelijk voor het samenstellen van zijn kern. Het is aan hem om de club uit deze situatie te loodsen."