• home
 • video
 • pas verschenen

  Duarte wordt niet geschorst voor rode kaart

  Duarte moet geen wedstrijd missen.

  De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft Oscar Duarte geen schorsing opgelegd voor zijn rode kaart tegen AA Gent. De Geschillencommissie volgde de argumentatie van de verdediging van Duarte dat de Costa Ricaan niet de laatste man was bij de bewuste actie.

  Duarte kreeg tegen Gent rood van scheidsrechter Bart Vertenren omdat hij Gent-speler Benito Raman onderuit haalde. Volgens Vertenten ontnam de verdediger van Club Brugge Raman daarmee een open doelkans.

  Het Bondsparket volgde die redenering en stelde Duarte een schorsing voor van één speeldag. Club Brugge aanvaardde dat voorstel niet. Volgens de verdediging van Duarte, met aan het hoofd Johnny Maeschalck, was Duarte niet de laatste man en was er dus geen spraken van een open doelkans. 

  De Geschillencommissie heeft die uitleg gevolgd en beschouwt de uitsluiting tijdens de wedstrijd als een voldoende sanctie.