• home
 • video
 • pas verschenen

  Vercauteren: "Heeft goed uitgepakt voor Genk en mij"

  Frank Vercauteren: "De promotie is een absolute verplichting."

  Frank Vercauteren staat met Samara aan de leiding in de Russische tweede klasse. "Het niveau is beter dan dat van heel wat Belgische eersteklassers", zegt de trainer. "De organisatie is ook heel goed."

  Frank Vercauteren deelt de eerste plaats met Tom Tomsk en houdt onder meer het teloorgegane Anzji achter zich. "De promotie is een absolute verplichting, dus het is ons doel om bij de eerste twee te eindigen", zegt Vercauteren aan Sporza.

  "Samara is een club met veel kwaliteiten en een goeie structuur en organisatie. Er zijn weinig ploegen in België met dit budget of deze mogelijkheden. We zijn misschien niet van het niveau van Anderlecht of Standard, maar we zijn toch beter dan veel andere Belgische clubs."

  "Natuurlijk kan het ook nog beter en daar proberen we iets aan te doen. We hadden al wat meer punten kunnen halen, maar al bij al zijn we toch tevreden."

  Heeft Vercauteren zich goed aangepast? "Ik kan me al verstaanbaar maken en heb constant twee tolken bij de hand. Jos Daerden (zijn assistent) kan zich ook goed behelpen en ook Jeroen Simaeys heeft zich snel en goed aangepast."

  De ijzige Russische koude is wel niet evident. "We hebben al een paar keer matchen gespeeld bij temperaturen onder 10 graden. Dat is normaal. Maar de volgende weken wordt het nog erger, want we moeten nog naar Siberië."

  Vercauteren noemt sommige verplaatsingen "een ontdekkingstocht". "Om in Tosno te geraken moesten we eerst 2 uur vliegen en dan 5 uur in de bus over moeilijke wegen. Uiteindelijk beland je dan in een bedenkelijk hotel. Geen evidente voorbereiding."

  "Geen spijt van mijn beslissing over Genk"

  Frank Vercauteren werd in het begin van het seizoen aan Racing Genk gelinkt. Er zou zelfs een akkoord geweest zijn. Maar uiteindelijk blies Vercauteren alles af. "Het bestuur van Samara was blij, want het wou nog geen afscheid van mij nemen."

  "Ik heb geen spijt van mijn beslissing. Dat heb ik nooit. En Genk doet het intussen ook veel beter. We zijn dus allebei tevreden."