• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach: "Mogen niet verwachten dat Benteke meteen in topvorm is"

  Aston Villa kan de goals van Christian Benteke goed gebruiken.

  Aston Villa heeft voorlopig de minst productieve aanval in de Premier League. De club hunkert naar de goals van Christian Benteke, maar coach Paul Lambert wil de Belg niet meteen te veel druk opleggen. "Dat zou niet eerlijk zijn", vindt Lambert.

  Christian Benteke was zeven maanden buiten strijd na een zware achillespeesblessure, maar maakte vorige week zijn rentree tegen Everton. Aston Villa kan de Rode Duivel goed gebruiken, want het is al van 13 september geleden dat het nog eens kon scoren.

  "Maar het zou niet eerlijk zijn om te verwachten dat Benteke meteen in topvorm is. Dat zal gewoon niet gebeuren", tempert Villa-coach Paul Lambert de verwachtingen.

  "Christian is nog maar net weer fit. Hij zal wedstrijden spelen waarvan je denkt: "Hij is weer de oude". Maar er zullen ook matchen volgen waarbij je merkt dat hij lange tijd buiten strijd was. We moeten hem een aantal wedstrijden de tijd geven om er opnieuw in te komen."

  "Als tegenstanders de naam van Benteke op het wedstrijdblad zien staan, boezemt dat angst in. En eenmaal hij weer zijn oude niveau haalt, hebben we er een heel goeie speler bij."

  Met amper vier goals in acht matchen heeft Aston Villa voorlopig de minst productieve aanval in de Premier League. "Maar we hebben genoeg spelers die een doelpunt kunnen maken. In het aanvallend compartiment hoeft er niks bij in januari", aldus Lambert.