• home
 • video
 • pas verschenen

  Karsten Kroon hangt fiets aan de haak

  Kroon (archief) won in zijn carrière één etappe in de Tour.

  De Nederlander Karsten Kroon houdt het profwielrennen voor bekeken. Zondag rijdt de 38-jarige Drentenaar in Japan zijn laatste wedstrijd. Hij was geen veelwinnaar, maar won wel een rit in de Tour de France, in 2002 (zie video onder).

  Kroon maakte in 1999 zijn profdebuut bij de Nederlandse Rabobank-ploeg. Hij reed er tot 2005, waarna hij naar het CSC van Bjarne Riis trok. Na een korte tussenpauze bij BMC maakte hij in 2011 opnieuw de overstap naar Riis, deze keer bij Tinkoff-Saxo.

  "Morgen koers ik voor het laatst in mijn leven", laat hij weten via Twitter. "Aan alles komt een einde en dat is het mooie van het leven. Ik prijs me gelukkig om alle vrienden die ik heb gemaakt, alle avonturen, al het lijden en het plezier. Het was "one hell of a ride!""

  In 2002 won Kroon de achtste etappe in de Tour de France. Een klassieker wist hij nooit op zijn naam te schrijven. Al was de Nederlander er in 2009 wel dichtbij. Hij eindigde toen als tweede in de Amstel Gold Race.

  2002: Karsten Kroon blijft in de Tour twee landgenoten voor