• home
 • video
 • pas verschenen

  "Relatie met Mitrovic is niet veranderd na Servië-Albanië"

  Hasi en Mitrovic hadden wel al wat te vieren dit seizoen.

  De relatie tussen Anderlecht-spits Mitrovic en zijn trainer Besnik Hasi heeft niet geleden onder de interland Servië-Albanië. Dat zegt Hasi op de persconferentie. Wél een topic voor de Anderlecht-trainer blijft het aanhoudende overgewicht van zijn spits.

  Anderlecht-trainer Besnik Hasi kreeg op de persconferentie voor de wedstrijd tegen KV Mechelen heel wat vragen over Mitrovic, zijn gebrekkige vorm en vooral zijn overgewicht. Een probleem waar hij al enkele weken mee sukkelt (foto).

  Maar omdat Anderlecht nog niet weet of er misschien een medisch probleem is, heeft de 20-jarige spits nog geen boete gekregen. Tests zullen duidelijkheid moeten brengen over wat er precies aan de hand is.

  "Ik weet dat we onze spelers opvolgen als ze hier op de club zijn", zegt Hasi. "Maar als ze thuis zijn kunnen we moeilijk hun handje vasthouden. We leveren schema's van diëtisten, maar de spelers moeten vooral tonen dat ze over een grote portie zelfdiscipline beschikken."

   

  Hasi: "Als we onszelf boven Anderlecht plaatsen, dan moeten ze ons buiten smijten"

  Dat Mitrovic wel wat zelfdiscipline kan gebruiken, bewees hij deze week nog tijdens de tumultueuze interland tussen Servië en Albanië. Toen gaf hij als invaller een kopstoot aan een Albanees, nadat de wedstrijd werd stilgelegd toen een drone met een vlag van Groot-Albanië het stadion binnen kwam vliegen.

  Hasi, zelf een Albanese Kosovaar, zegt dat de relatie met zijn spits nog altijd dezelfde is dan voor het incident. "Anderlecht komt op de eerste plaats. Als we onszelf daarboven zouden plaatsen, dan moeten ze ons buiten smijten."