• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar met succes geopereerd na val in "vervloekt" Ardooie

  Stybar verspreidde zelf deze foto na zijn operatie via Instagram.

  Zdenek Stybar (28) is geopereerd aan zijn schouder na een nieuwe val in Ardooie, nu in de Kermiscross. Paul Herygers: "Hij tikte een dranghek aan." Nauwelijks twee maanden geleden maakte Stybar tijdens de Eneco Tour al een lelijke val in Ardooie.

  Sporza-cocommentator Paul Herygers heeft Zdenek Stybar zien vallen in Ardooie. "In de derde ronde ging Stybar op jacht naar de ontsnapte Michael Vanthourenhout", vertelt de oud-wereldkampioen.

  "Hij duwde stevig door en maakte volgens mij een kleine inschattingsfout. Stybar raakte met zijn pedaal een dranghek en kletste samen met Dieter Vanthourenhout tegen de grond."

  "De wereldkampioen lag ineengekrompen op de grond. Al snel was duidelijk dat zijn rechtersleutelbeen erbovenuit stak. En als je de koers een beetje kent, weet je dat dat niet veelbelovend is. Een drama voor de persoon Stybar."

  Operatie geslaagd

  In het ziekenhuis van Roeselare stelde de dokter vast dat de rechterschouder van Zdenek Stybar ontwricht was en de ligamenten gescheurd waren. De taaie renner van Omega Pharma-Quick Step ging snel onder het mes.

  Met succes, vrijdag mag hij het ziekenhuis verlaten. In de loop van volgende week, na een medische controle, weet de Tsjech hoe lang hij buiten strijd zal zijn. Komend weekend geeft Stybar zijn trouwfeest. In december wou de wereldkampioen opnieuw enkele crossen rijden.

  Vervloekt Ardooie

  Voor Zdenek Stybar (28) lijkt er een vloek op Ardooie te rusten. Na zijn horrorcrash in de Eneco Tour kwam hij opnieuw ten val in de West-Vlaamse gemeente. Deze keer in de Kermiscross, op een steenworp van de Stationsstraat waar hij in augustus met zijn gezicht op het asfalt landde. Paul Herygers: "Normaal gezien keer je terug om iets recht te zetten, maar integendeel: Ardooie is vervloekt voor Stybar."

  Tweets tijdens/na Kermiscross