• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalbond herstructureert en ontslaat 20 mensen

  De KBVB snoeit in het personeelsbestand.

  Slecht nieuws voor het personeel bij de KBVB. "Een doorgedreven efficiëntie-oefening en verdere digitalisering" kost 20 mensen hun job. Dat heeft de bond, waar zo'n 175 mensen voltijds werken, zopas aangekondigd.

  De Belgische voetbalbond staat voor een grondige herstructurering en snoeit in het personeelsbestand. 

  Samen met de Vlaamse en Franstalige vleugel beslisten de Raad van Bestuur van de KBVB en de directie om 20 mensen af te laten vloeien. De bond zet in op efficiëntie en de digitalisering en wil taken en functies anders invullen.

  "Deze beslissing komt niet plots. Het proces is al lang aan de gang. Bijvoorbeeld door de digitalisering van de wedstrijdbladen vallen een aantal taken weg voor onze medewerkers. Dus verdwijnen die banen."

  "Het zijn trouwens niet alleen jobs op de hoofdzetel die verdwijnen, het gaat ook om banen binnen de provinciale comités", zegt woordvoerder Pierre Cornez

  De bond beseft dat het een ingrijpende beslissing genomen heeft. "Het is een harde noot om te kraken, maar we zullen het correct laten verlopen. We willen wie getroffen wordt zo snel mogelijk, met de steun van de bond, elders aan het werk krijgen", klinkt het.

  Dit bericht staat op de site van de KBVB