• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Persie en Huntelaar praten hun ruzie uit

  Klaas-Jan Huntelaar wordt wat losser gelaten door Guus Hiddink.

  Vrijdag heeft Nederland een scheve situatie rechtgezet tegen Kazachstan. Maar de match leverde nog maar eens een brandje op tussen de spitsen Van Persie en Huntelaar. Dat is ondertussen geblust, dixit bondscoach Guus Hiddink aan de vooravond van het duel in IJsland.

  Robin van Persie, aanvoerder onder Hiddink, en Klaas-Jan Huntelaar hebben al jaren een vertroebelde relatie bij Oranje. De twee willen allebei de eerste viool spelen in de spits. Van Persie is de eerste keuze, maar Huntelaar zaagt aan zijn poten.

  Onder Louis van Gaal waren er strikte afspraken: Van Persie (foto) speelde, Huntelaar was de invaller. Maar Hiddink liet bij zijn aanstelling vallen dat de twee samen zouden kunnen spelen. Voer voor Huntelaar om zich weer wat meer te roeren.

  Vrijdag tegen Kazachstan ontplofte het bij een 1-0-achterstand: Van Persie schoot zelf, terwijl Huntelaar helemaal vrij stond. Die laatste werd boos en trok zijn ooglid naar beneden. Van Persie reageerde met een wegwerpgebaar.

  Hiddink besefte het gevaar en zette de twee het voorbije weekend samen om een tafeltje. En de bondscoach nodigde ook vice-aanvoerder Arjen Robben en assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooij uit.

  "We hebben de beelden nog eens bekeken, iedereen mocht zijn mening geven en daarna was het over", zegt Hiddink. "We moeten er ook niet te krampachtig over doen. Ze beseften zelf ook wel dat die gebaartjes en emoties te veel waren. Het gesprek duurde niet lang. Ik ben niet bang dat dit nog een keer gaat gebeuren."