• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spanjaard Marquez verlengt wereldtitel MotoGP

  Met zijn 21 lentes is Marquez de jongste motorrijder met twee wereldtitels.

  Honda-rijder Marc Marquez heeft opnieuw het wereldkampioenschap voor racemotors gewonnen. Een tweede plaats in de Grote Prijs van Japan, de 15e manche van het seizoen, volstond voor de 21-jarige wereldkampoen. Valentino Rossi (Yamaha), derde in Japan, kan hem niet meer inhalen.

  Marc Marquez, die vanaf de vierde plaats gestart was, snelde halverwege de wedstrijd Valentino Rossi voorbij. Hij kreeg nog zijn landgenoot Jorge Lorenzo (Yamaha) in zijn vizier, maar die was te snel op het racecircuit van Motegi.

  "Ik reed vandaag met een ander gevoel", zei Marquez, met zijn 21 lentes de jongste motorrijder met twee MotoGP-titels op zijn palmares. "Het was moeilijk om in te halen en ik wilde ook geen fouten maken."

  Met nog drie wedstrijden op het menu leidt Marquez in de WK-stand met 312 punten, 82 punten meer dan Rossi en Dani Pedrosa.