• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgen vallen net naast podium in de Nations Cup

  Melchior (archief) was de beste Belgische in de finale

  De Belgische jumpingploeg is in de finale van de Nations Cup in Barcelona op de ondankbare vierde plek gestrand, op een punt van brons. Het goud was voor de wereldkampioenen uit Nederland.

  Van de vier Belgen (Olivier Philippaerts, Judy-Ann Melchior, Niels Bruynseels en Pieter Devos) reed enkel Judy-Ann Melchior foutloos rond in Barcelona. Maar ze was net te traag en dat kostte ook haar een strafpunt. Dat kwam de Belgen nog duur te staan in de afrekening, want anders had België het brons met Zweden gedeeld.

  Het goud was voor de ongenaakbare Nederlanders, die ook al het WK wonnen. Na drie combinaties was Oranje al zeker van goud, want niemand liet zich daarin op een fout betrappen. Omdat het slechtste resultaat wegvalt, maalde niemand erom dat de laatste Nederlander de ereronde onderbrak na een fout. Het zilver was voor Canada.