• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Timmers zwom naar EK-brons met scheur in ligament

  Timmers zwom de finale van de 4x200 vrije slag niet blessurevrij.

  België veroverde in augustus brons op de 4x200 meter vrije slag en had dat vooral te danken aan slotzwemmer Pieter Timmers. Uit onderzoek blijkt nu dat Timmers toen met een half afgescheurd ligament gezwommen heeft in zijn pols.

  Toen Timmers als slotzwemmer in het bad moest, zwom België op de zesde plaats tijdens de finale van de 4x200 meter vrije slag. Timmers knalde van de zesde naar de derde plaats. Goed voor brons en een nieuw Belgisch record (zie video hieronder).

  "Na wekenlang zeurende pijn toch maar mijn pols laten onderzoeken", tweet Timmers. "Ik heb het EK gezwommen met een half afgescheurd ligament in m'n pols. Ik zal even niet op de vuist mogen gaan of pinten heffen."

  België pakt brons op 4x200m vrije slag