• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kevin De Weert op weg naar Nederlandse Lotto-ploeg

  De Weert: "Eindelijk heb ik weer vooruitzichten."

  Kevin De Weert heeft zijn handtekening nog niet gezet, maar het staat wel vast dat hij de overstap maakt van Omega Pharma-Quick Step naar TEAMLottoNL. "Ik voel me hier heel goed bij. Bij een WorldTourploeg tekenen was altijd mijn wens."

  Team Belkin trok in juni de stekker uit zijn wielerploeg, maar met de Nederlandse Lotto als hoofdsponsor schrijft de WorldTourploeg nu een nieuw hoofdstuk als TEAMLottoNL. Kevin De Weert wordt er ploegmaat van landgenoten Sep Vanmarcke, Maarten Wynants en Tom Van Asbroeck.

  "Het was mijn eerste keuze en omdat alles in de finale fase zit, voel ik me daar heel goed bij", zegt De Weert in Gazet van Antwerpen. "Er waren andere mogelijkheden, maar voor een WorldTourploeg tekenen was altijd mijn wens."

  "Nu kan ik de wedstrijden rijden waarvoor ik me altijd heb kunnen opladen. Ik heb natuurlijk nog niet de zekerheid om de Tour te rijden, maar er zijn wel wat afspraken gemaakt in die richting. Een vierde Tour rijden, al zal dat in dienst zijn van een kopman, is mijn grootste doel."

  De Weert: "Eindelijk heb ik weer vooruitzichten"

  De Weert heeft zijn contract nog niet ondertekend, maar dat gebeurt waarschijnlijk eind deze week. "Straks heb ik nog een gesprek met de ploegleiding. We willen degelijke afspraken maken, maar het gevoel dat dit geen probleem zal zijn en ik voor twee jaar onderdak krijg, gaven de doorslag."

  "Ik begin nu met een beter gevoel dan vorig jaar aan mijn voorbereiding. Eindelijk heb ik weer vooruitzichten. Die waren er bij mijn vorige team niet meer", besluit De Weert.