• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Di Matteo moet Schalke er weer bovenop helpen

  Di Matteo zat sinds eind 2012 zonder club, toen Chelsea hem ontsloeg.

  Schalke 04 heeft een trainerswissel doorgevoerd. De Duitser Jens Keller mag gaan, de Italiaan Roberto Di Matteo moet de elfde uit de Bundesliga weer beter laten presteren.

  Keller (foto) klom in december 2012 op van de jeugd naar het A-team van Schalke als opvolger van de ontslagen Huub Stevens. Hij loodste Schalke naar een vierde en derde plaats in de voorbije twee seizoenen.

  Maar de tegenvallende competitiestart kost hem nu zijn job: Schalke is pas elfde met 8 punten uit zeven wedstrijden. In de Champions League pakte Schalke 2 op 6 na twee keer 1-1 (bij Chelsea en tegen Maribor).

  De 44-jarige Di Matteo is de ex-coach van Chelsea, waar de Italiaanse oud-middenvelder ook zes jaar voetbalde. In maart 2012 nam hij het in Londen over van André Villas-Boas, enkele maanden later bezorgde hij Chelsea zijn allereerste Champions League, naast ook de FA Cup.

  Lang kon hij niet teren op dat succes. In november 2012 moest de 34-voudige international weg. Sindsdien zat hij zonder club. Opvallend: op 25 november speelt hij in de Champions League tegen Chelsea.