• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vande Broek: "We mogen op onze borst kloppen"

  Vandebroek: "We hebben elke set meegespeeld voor de winst."

  Met de elfde plaats op het WK volleybal kan coach Gert Vande Broek niet anders dan trots zijn op zijn Yellow Tigers. "De wedstrijd tegen Duitsland was onze enige valse noot. We sluiten dat nu af met een fantastische symfonie." In zijn round-up blikt hij ook al vooruit naar de toekomst.

  "Top 12 van de wereld na zo'n zwaar toernooi, daar had ik op voorhand voor getekend", toont coach Vande Broek zich tevreden. "Tegen Duitsland speelden we onze slechtste wedstrijd, maar tegen Kroatië hebben we onze tanden laten zien. Zaterdag was onze enige valse noot en we sluiten dat nu af met een fantastische symfonie."

  Meteen na de 3-1-zege tegen Kroatië kon Vande Broek al conclusies trekken. "Deze ploeg moet vechten tegen een enorm hoog verwachtingspatroon en het is lastig voor de speelsters om met de druk om te gaan. We moeten heel realistische doelstellingen zetten en ons zeker niet laten opjagen."

  "De les tegen Duitsland was heel betekenisvol. Als we niet met de juiste ingesteldheid spelen en onze tactische opdrachten niet uitvoeren, zijn we een gewone ploeg en vallen we heel ver achteruit. Als we daarentegen met de juiste mentaliteit, focus en organisatie spelen, dan kunnen we mee met de hele goeie subtop van de wereld."

  "We hebben elke set meegespeeld voor de winst, zelfs tegen de topploegen bleef het aantal sets met minder dan twintig punten beperkt. Maar het mag niet nog eens zo'n zomer worden."

  "We moesten te diep tasten in de energietrommel. Laat ons even op de borst kloppen, maar zo'n zware campagne hoeft niet meer." Met de finale van de World Grand Prix in Japan waren de Tigers de hele zomer in de weer.

  "Geef deze groep de tijd"

  Elfde op het WK, dat biedt perspectieven voor het EK van volgend jaar in België en Nederland. "De toekomst zal uitwijzen of we nog meer progressie kunnen maken. De speelsters moeten vooral weer zin krijgen om te spelen, maar zullen daarnaast ook intensief moeten bijleren."

  "We mogen deze prestatie gewoon niet als standaard zien, want dan maken we het project kapot. Deze groep moet in de breedte en de diepte aangevuld worden, maar geef hen daar de tijd voor."