• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Duchâtelet: "Willen geen ref meer die altijd tegen ons fluit"

  Standard bleef gisteren met lege en vooral gefrustreerde handen achter na de kraker tegen Club Brugge. De Luikenaars verloren met 3-0, onder meer na twee rode kaarten en twee penalty's. Stof genoeg voor Standard-preses Roland Duchâtelet om zijn gal te spuwen over de Belgische arbitrage: "Willen we nog geloven in het Belgische voetbal?"

  Standard kwam na amper tien minuten al met tien spelers te staan na een wilde tackle van nieuwkomer Enoh. Op het halfuur slikte het ook een eerste penaltygoal. Vooral die twee fases lagen voorzitter Roland Duchâtelet duidelijk zwaar op de maag.

  Duchâtelet ging tijdens de rust al verhaal halen bij scheidsrechter Luc Wouters en was na de match nog niet afgekoeld. "Ik heb Wouters gezegd dat zijn prestatie ondermaats was, dat dit niet kon", vertelde Duchâtelet bij VTM. "Enoh had nooit rood mogen krijgen, er was zelfs geen contact. En aan die eerste penalty, die heel licht was, gaat buitenspel vooraf."

  "Vorig jaar hebben we de competitie al verloren door de arbitrage. Van de tien wedstrijden in POI verloren we er vier door de scheidsrechters. Nu wordt het echt een kwestie of we nog willen geloven in het Belgische voetbal."

  "We moeten proberen op een objectieve manier te kijken naar welke fouten de scheidsrechters in ons voordeel en in ons nadeel hebben gemaakt. Refs die systematisch in ons nadeel fluiten, moeten geweerd worden. Zij mogen geen wedstrijden van Standard meer fluiten."

  De Standard-supporters viseerden overigens opnieuw coach Guy Luzon, maar de Israëliër wordt nog altijd beschermd door zijn voorzitter. "Als je een match verliest door fouten van de scheids, mag je die fouten niet toewijzen aan de coach. Onze trainer heeft heel goed gewerkt. Ik zie geen enkele reden om aan zijn capaciteiten te twijfelen."