• home
 • video
 • pas verschenen

  Zo word je wereldkampioen in 6 stappen

  Michal Kwiatkowski houdt een sprintend elitegroepje af.

  Michal Kwiatkowski is in een regenachtig Ponferrada wereldkampioen op de weg geworden. Herbeleef hier de zes sleutelmomenten uit de koers.

  Polen maken jacht op eerste tegenaanval

  Een groepje van vier gelukzoekers, zonder bekende namen, kleurt het begin van de wedstrijd. Wie gaat hen terughalen?

  De Poolse ploeg neemt na wat vijven en zessen het peloton op sleeptouw en gaat rondenlang op zoek naar de vluchters. Maken zij de weg vrij voor de latere winnaar?

  Vanmarcke en Wellens mee met de eerste prik

  Op 4 ronden van het einde trappen Visconti en Aru de wedstrijd in gang. Ze glippen weg uit het peloton. De Belgen sturen Tim Wellens mee.

  Sep Vanmarcke komt aansluiten vanuit een tweede groep. In die groep zit ook de Duitser Martin.

  Tony Martin gaat solo

  Tony Martin trekt vanuit de kopgroep alleen in de aanval op 50 kilometer van het einde. Is de Duitser uit op revanche voor het WK tijdrijden?

  Hij houdt zijn inspanning niet vol en wordt gegrepen in de voorlaatste ronde. Martin stapt niet veel later uit de wedstrijd.

  Een kwartet gaat met 44 seconden laatste ronde in

  De Marchi (Ita), Gautier (Fra) en Valgren Andersen (Den) vallen aan in de voorlaatste ronde. Niet veel later komt ook Kirijenka aansluiten. De 4 gaan de laatste ronde in met een voorsprong van 44 seconden.

  Kwiatkowski op en over kwartet met Kirijenka

  Aan de voet van de slotklim gaat Michal Kwiatkowski op zoek naar de kopgroep van 4. Hij komt aansluiten en trekt meteen door. De Pool gaat op zoek naar de wereldtitel.

  Rodriguez, Gilbert, Valverde, Gerrans, Van Avermaet en Breschel gaan in de tegenaanval, maar blijven hangen op enkele luttele seconden. De sprinters daarachter zijn ook gezien.

  Kwiatkowski houdt stand en wordt wereldkampioen

  De groep met Gilbert en Van Avermaet blijft jacht maken op Kwiatkowski, maar de Pool is ongrijpbaar en wordt wereldkampioen.

  Van Avermaet wordt vijfde, Gilbert zevende.