• home
 • video
 • pas verschenen

  Origi: "Ik voel me steeds beter op het veld"

  Divock Origi viert zijn goal met zijn ploegmaats.

  Rijsel heeft na een magere 1 op 6 gisteren opnieuw aangeknoopt met de zege en dat had het te danken aan een doelpunt van Divock Origi. "Ik moet risico in mijn spel leggen", zegt de Rode Duivel. Die maakte zijn derde goal van het seizoen in de Ligue 1.

  Divock Origi kreeg na de wedstrijd lof van zijn coach, René Girard. "We speelden goed, maar we hadden een nummertje van Divock nodig om de wedstrijd te deblokkeren", zegt de trainer van Rijsel.

  "We kennen de kwaliteiten van Divock. Ik verwacht van hem dat hij risico's neemt, want dat is de enige manier voor hem om de volgende stap in zijn ontwikkeling te nemen."

  "Ik zeg hem altijd dat hij zijn snelheid moet gebruiken en dat heeft hij tegen Bastia gedaan. Natuurlijk hoop ik dat hij nog veel doelpunten kan maken voor ons dit seizoen."

  Origi zelf bleef bescheiden. "Ik voel me steeds beter op het veld. Dat laat me toe om bevrijd en met plezier te spelen. Ik krijg ook het vertrouwen van de coach."

  "De drie punten waren het belangrijkste, maar natuurlijk ben ik blij dat ik kon scoren. De coach vraagt ook van mij dat ik acties onderneem en risico's in mijn spel leg", zegt de Belgische spits.

  Bekijk de goal van Origi tegen Basta: